「NLP親子溝通 – 家長情緒管理 (EQ) 工作坊」 2019-01-21T08:42:34+00:00

「NLP親子溝通 – 家長情緒管理 (EQ) 工作坊」

最近係深水埗見到個大約4歲既細路女,係街度大喊大叫,然後坐左係地。一位年約30歲既阿媽無晒佢辦法,索性「扮」唔理個小朋友繼續行,每行幾步就擰轉頭望一望,個小朋友仍然坐左係地喊。最後阿媽頂唔順,即刻變臉行返轉頭一手捉住個小朋友就鬧︰「你睇下你醜唔醜,成條街D人都望住你啦!」係呢一刻就引黎更多人望住個阿媽。

小朋友情緒爆發,家長既情緒其實好易被牽引和感染。父母之間亦好易因為管教、升學等問題而有分歧,繼而將爭拗、負面情緒遷怒落小朋友。正所謂一隻筷子敲不響!好多統計都發現,情緒智商(EQ)唔高既父母,佢地既小朋友EQ普遍都較低。因此,控制情緒必須由父母做起,從而更有效提升小朋友既EQ提升。只要整體家庭EQ穩定,孩子先可以健康快樂地成長!

 

「NLP親子溝通 – 家長情緒管理 (EQ) 工作坊」

由國際認可的資深身心語言程式學(NLP)高級執行師Gary主講,參加工作坊,你會對NLP有初步了解,並學到:

– 了解父母情緒對孩子成長的影響

– 拆解父母負面情緒的根源及管理方法

– 簡單的NLP技巧助你有效提升自己EQ

日期/時間:

2019年2月22日(星期五) 晚上7:30-9:00

地點:

荔枝角長沙灣道833號長沙灣廣場第二座503-504室(荔枝角港鐵站A出口)

費用:

HK $120 (1位) / $200 (2位)

查詢或報名, 請用以下方法提供閣下姓名, 參加人數及電郵地址

活動登記/ 補堂查詢:

Whatsapp: 5402 8342
或 Email: cs@parentclub.com.hk

活動/課程內容查詢:

Tel: 6712 1525

導師簡介:

Gary 是一位資深關係及情緒管理專家,他擁有國際認可的身心語言程式學(NLP)高級執行師資格,認可單位包括國際NLP專業協會、NLP專業大學、美國NLP學會及中國NLP學院等權威性機構。他曾在香港及內地舉辦多場大型親子講座及課程,受惠家長數以萬計,家長推薦率更超過九成;他獨特創新的親子溝通教學法,更使他獲得不同傳媒的訪問。Gary是家長會現任的導師之一,主打課程為「從心出發工作坊 – NLP親子溝通法」,教授如何處理孩子的情緒、提升他們的聆聽力及自信心等等,口碑載道,為無數家庭改善親子關係。


參加人數
請填寫聯絡電話